breakfast-burritos

Burritos για Πρωινό

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ενέργεια, απολαμβάνοντας ένα διαφορετικό και άκρως λαχταριστό πρωινό.
  • Ήπια Πικάντικη Γεύση
  • 25 Λεπτά Έτοιμο Σε (Χρόνος Ετοιμασίας)
  • 2 Μερίδες
  • 10 Υλικά

Υλικά

  • Για τα burritos
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 6 κουταλιές της σούπας Refried Beans
  • 100 γρ. Old El Paso™ Original Chunky Salsa Mild
  • 2 Old El Paso™ Super Soft Large Flour Tortillas, ζεσταμένες
  • 50 γρ. τυρί Cheddar, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • Ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • Τραγανιστές φέτες ψημένου μπέικον

Κρέας

  • Χοιρινό

Βήματα Συνταγής

  • Με ένα πιρούνι, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα μέσα σε ένα μικρό μπολ. Αλατοπιπερώστε όσο εσείς θέλετε.
  • Λιώστε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 25 εκ., σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το μείγμα των αυγών και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, έως ότου τα αυγά πάρουν στέρεα μορφή. Στο ενδιάμεσο, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανασηκώστε απαλά τις άκρες του ψημένου αυγού, ώστε το άψητο αυγό να κυλήσει από κάτω. Αποσύρετε από τη φωτιά και κρατήστε ζεστό.
  • Απλώστε τα τηγανισμένα φασόλια και τη σάλτσα πάνω στις tortillas, αφήνοντας απόσταση 1 εκ. από τις άκρες. Πασπαλίστε με το τυρί. Τοποθετήστε κάθε tortilla σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε κάθε πιάτο με τη σειρά του στον φούρνο μικροκυμάτων, στο δυνατό, για 45-60 δευτερόλεπτα, έως ότου η tortilla και τα φασόλια ζεσταθούν και το τυρί αρχίσει να λιώνει.
  • Βγάλτε τα ψημένα αυγά σε μια πλάκα και κόψτε στη μέση. Βάλτε από μισό στο κέντρο κάθε tortilla. Διπλώστε το πάνω και το κάτω μέρος της tortilla, περίπου 2 εκ. πάνω από τη γέμιση. Έπειτα, τυλίξτε τα πλάγια, έτσι ώστε να αλληλοεπικαλύπτονται πάνω από τα ήδη διπλωμένα άκρα. Κόψτε τα burittos στη μέση με ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Σερβίρετε με μια φέτα τραγανιστού μπέικον στο πλάι.

Εξειδικευμένες Συμβουλές

  • Για ένα πρωινό ιδανικό για τους χορτοφάγους, αντί για μπέικον, σερβίρετε με ψητά μανιτάρια portobello ή με τομάτες beefsteak κομμένες στη μέση.
  • Για να δώσετε στα αυγά σας μια πραγματικά πικάντικη νότα, προσθέστε στο λιωμένο βούτυρο μία ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι και τηγανίστε για λίγα δευτερόλεπτα προτού ρίξετε τα αυγά.