mango-dessert-fajitas

Γλυκά Fajitas με Μάνγκο

Γλυκά, ζουμερά κομμάτια μάνγκο που πασπαλίζονται με σιρόπι γλυκού τσίλι και λάιμ και τυλίγονται σε μια ζεστή, αφράτη tortilla, για να ολοκληρωθούν τέλεια με άφθονο, δροσερό παγωτό βανίλια. Ένα υπέροχο επιδόρπιο που αξίζει να το απολαύσετε μαζί με όλη την οικογένεια.
Έτοιμο Σε (Χρόνος Ετοιμασίας) 20 λεπτά
Μερίδες 4
Πικάντικη Γεύση Mild
Υλικά 7

Υλικά

  • 1 πακέτο 8 Old El Paso™ Soft Flour Tortillas
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη άχνη
  • 150 ml κρύο νερό
  • 2 μεγάλα ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα, χωρίς το κουκούτσι, και κομμένα σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι μεσαίου μεγέθους, χωρίς τους σπόρους, και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 λάιμ (χυμός και ξύσμα)
  • Κρεμώδες παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Βήματα Συνταγής

  1. Ξεκινήστε τη συνταγή σας ετοιμάζοντας το σιρόπι γλυκού τσίλι. Ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό, το κόκκινο τσίλι, και τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ σε ένα τηγανάκι, και βάλτε το στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίστε να ανακατεύετε, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα, ανεβάστε τη φωτιά, έως ότου φτάσει σε σημείο βρασμού. Σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ένα βελούδινο σιρόπι. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Ρίξτε τα κομμάτια του μάνγκο σε ένα μπολ και περιχύστε με το ζεστό σιρόπι.
  3. Ζεστάνετε τις tortillas ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  4. Ώρα να φωνάξετε τους αγαπημένους σας! Βάλτε μια μεγάλη κουταλιά μάνγκο στις tortillas, και ρίξτε από πάνω άφθονο γλυκό σιρόπι. Συνοδεύστε κάθε fajita μάνγκο με μια μπάλα δροσερό παγωτό.