mini-churro-stand-n-stuff-tacos

Mini Churro Stand ‘N’ Stuff™ Tacos

Μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού μεξικανικού γλυκίσματος, πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη, που σας περιμένει να τη δοκιμάσετε! Ένα εύκολο επιδόρπιο που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα για ένα βράδυ καθημερινής, αλλά και αρκετά όμορφο για να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Ζεστές, καραμελωμένες μπανάνες, τυλιγμένες σε αφράτες tortillas, και πασπαλισμένες με πικάντικη κανέλα και λιωμένα κομμάτια πλούσιας σοκολάτας τσίλι. Μια πραγματική λιχουδιά από το Μεξικό, με τη μορφή ενός λαχταριστού chimichanga.
  • Ήπια Πικάντικη Γεύση
  • 25 Λεπτά Έτοιμο Σε (Χρόνος Ετοιμασίας)
  • 5 Μερίδες
  • 10 Υλικά

Υλικά

  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 πακέτο Old El Paso™ Mini Stand ‘N’ Stuff™ Soft Flour Tortillas
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 80 γρ. φρέσκιες φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 40 γρ. φρέσκο ροδάκινο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. φρέσκα βατόμουρα
  • 185 γρ. πλήρες γιαούρτι
  • 45 γρ. μέλι
  • Φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

Βήματα Συνταγής

  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 205°C (στο 6 για τους φούρνους αερίου).
  • Αλείψτε ολόκληρη την επιφάνεια κάθε tortilla με λίγο λιωμένο βούτυρο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη με την κανέλα. Πασπαλίστε τις tortillas, μέσα και έξω.
  • Βάλτε τις tortillas σε ένα ταψάκι. Ψήστε για 6-9 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσουν στις άκρες και να γίνουν πιο σκληρές στην αφή. Τοποθετήστε σε μια σχάρα ψύξης και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Καθώς κρυώνουν, θα γίνουν τραγανές.
  • Στο μεταξύ, ρίξτε σε ένα μικρό μπολ τις φράουλες, το ροδάκινο και τα βατόμουρα, και ανακατέψτε με την υπόλοιπη 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ, αναμείξτε το γιαούρτι με το μέλι.
  • Μοιράστε το γιαούρτι στις tortillas, και ολοκληρώστε με τα φρούτα. Γαρνίρετε με φυλλαράκια δυόσμου. Σερβίρετε αμέσως, ή βάλτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Απολαύστε το!