smoked-salmon

Burritos για Πρωινό με Καπνιστό Σολομό, Αυγά & Αβοκάντο

Τα πλουσιοπάροχα αυτά burritos, γεμάτα με μαλακό τυρί, καπνιστό σολομό, ελαφρώς χτυπητά αυγά, και αβοκάντο, είναι ιδανικά για ένα σούπερ ξεχωριστό πρωινό ή brunch.
  • Ήπια Πικάντικη Γεύση
  • 25 Λεπτά Έτοιμο Σε (Χρόνος Ετοιμασίας)
  • 4 Μερίδες
  • 9 Υλικά

Υλικά

Για τα burritos

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 4 Old El Paso™ Super Soft Large Flour Tortillas
  • 200 γρ. πλήρες μαλακό τυρί
  • 200 γρ. φέτες καπνιστού σολομού
  • 1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς το κουκούτσι, και κομμένο σε φέτες

Για το σερβίρισμα

  • Old El Paso™ Original Chunky Salsa Mild
  • Φέτες λάιμ

Κρέας/Ψάρι/Για Χορτοφάγους

  • Ψάρι

Βήματα Συνταγής

  • Με ένα πιρούνι, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα μέσα σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με την προτίμησή σας.
  • Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το μείγμα των αυγών και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπάτουλα ώστε τα αυγά να μην ομογενοποιηθούν εντελώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Απλώστε σε κάθε tortilla το ¼ του μαλακού τυριού, αφήνοντας απόσταση 2 εκ. από τις άκρες γύρω-γύρω. Προσθέστε μία στρώση καπνιστού σολομού. Βάλτε στο κέντρο κάθε tortilla το ¼ των χτυπητών αυγών και προσθέστε τις φέτες αβοκάντο. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  • Διπλώστε τα πλάγια της tortilla περίπου 2 εκ. πάνω από τη γέμιση, και τυλίξτε σφιχτά ώστε να περικλείσετε πλήρως τη γέμιση. Κόψτε τα burritos στη μέση και σερβίρετε με σάλτσα και φέτες λάιμ.

Εξειδικευμένες Συμβουλές

  • Αν θέλετε τα αυγά σας πιο πικάντικα, προσθέστε μια ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι ή λίγη σάλτσα καυτερής πιπεριάς.
  • Αντί για καπνιστό σολομό, δοκιμάστε να βάλετε μια λεπτή φέτα καπνιστού ζαμπόν ή καπνιστού σκουμπρί.