Υλικά
Tacos
- 1 πακέτο Old El Paso™ Smoky BBQ Fajita Seasoning Mix
- 3 x 225 γρ. μπριζόλες rib-eye (πάχους τουλάχιστον 1,5 εκ. η κάθε μία)
- 1 πακέτο Old El Paso™ Stand 'N' Stuff Soft Flour Tortillas
Σάλτσα Μάνγκο
- 2 ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα, χωρίς το κουκούτσι, και κομμένα σε κύβους
- Χυμός από 1 λάιμ
- 1 πράσινη πιπεριά τσίλι, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη
- 1/2 ξερό κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
Ταιριάζει Τέλεια Με
Βήματα Συνταγής
- Αναμείξτε τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ, σκεπάστε, και αφήστε στην άκρη.
- Αλείψτε και τις δύο πλευρές κάθε μπριζόλας με το μείγμα μπαχαρικών, πιέζοντας για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.
- Θερμάνετε μια μαντεμένια πλάκα ψησίματος σε πολύ δυνατή φωτιά. Αφού το σκεύος κάψει καλά, ψήστε τις μπριζόλες για 3-4 λεπτά, έως ότου ροδοψηθούν όσο εσείς θέλετε. Μεταφέρετε σε ένα ζεσταμένο πιάτο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Ζεστάνετε τις tortillas αλευριού σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε λεπτές φέτες. Μοιράστε τις φέτες στις ζεστές tortillas. Περιχύστε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Εξειδικευμένες Συμβουλές
- Για τη σάλτσα, αντί για φρέσκα μάνγκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μάνγκο σε κονσέρβα, αφού τα στραγγίξετε και τα κόψετε σε φέτες.
- Για μια πιο οικονομική συνταγή, αντικαταστήστε τις μπριζόλες rib-eye με οποιεσδήποτε λεπτές μπριζόλες της αρεσκείας σας. Ψήστε σε πολύ δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, έως ότου πάρουν χρώμα. Αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και κόψτε σε φέτες.
- Για το σερβίρισμα, γαρνίρετε με πράσινη σαλάτα.