steak-taco-with-mango-salsa

Tacos με Μπριζόλα και Σάλτσα Μάνγκο

Δοκιμάστε τα πεντανόστιμα αυτά tacos με μπριζόλα και γεμάτη ένταση σάλτσα μάνγκο –μια πραγματική λιχουδιά!
Έτοιμο Σε (Χρόνος Ετοιμασίας) 30 λεπτά
Μερίδες 4
Πικάντικη Γεύση Mild
Υλικά 8

Υλικά

Tacos

  • 1 πακέτο Old El Paso™ Smoky BBQ Fajita Seasoning Mix
  • 3 x 225 γρ. μπριζόλες rib-eye (πάχους τουλάχιστον 1,5 εκ. η κάθε μία)
  • 1 πακέτο Old El Paso™ Stand 'N' Stuff Soft Flour Tortillas

Σάλτσα Μάνγκο

  • 2 ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα, χωρίς το κουκούτσι, και κομμένα σε κύβους
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

Βήματα Συνταγής

  1. Αναμείξτε τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ, σκεπάστε, και αφήστε στην άκρη.
  2. Αλείψτε και τις δύο πλευρές κάθε μπριζόλας με το μείγμα μπαχαρικών, πιέζοντας για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.
  3. Θερμάνετε μια μαντεμένια πλάκα ψησίματος σε πολύ δυνατή φωτιά. Αφού το σκεύος κάψει καλά, ψήστε τις μπριζόλες για 3-4 λεπτά, έως ότου ροδοψηθούν όσο εσείς θέλετε. Μεταφέρετε σε ένα ζεσταμένο πιάτο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Ζεστάνετε τις tortillas αλευριού σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  4. Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε λεπτές φέτες. Μοιράστε τις φέτες στις ζεστές tortillas. Περιχύστε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Εξειδικευμένες Συμβουλές

  • Για τη σάλτσα, αντί για φρέσκα μάνγκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μάνγκο σε κονσέρβα, αφού τα στραγγίξετε και τα κόψετε σε φέτες.
    Για μια πιο οικονομική συνταγή, αντικαταστήστε τις μπριζόλες rib-eye με οποιεσδήποτε λεπτές μπριζόλες της αρεσκείας σας. Ψήστε σε πολύ δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, έως ότου πάρουν χρώμα. Αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και κόψτε σε φέτες.
    Για το σερβίρισμα, γαρνίρετε με πράσινη σαλάτα.