steak-taco-with-mango-salsa

Tacos με Μπριζόλα και Σάλτσα Μάνγκο

Δοκιμάστε τα πεντανόστιμα αυτά tacos με μπριζόλα και γεμάτη ένταση σάλτσα μάνγκο –μια πραγματική λιχουδιά!
  • Ήπια Πικάντικη Γεύση
  • 30 Λεπτά Έτοιμο Σε (Χρόνος Ετοιμασίας)
  • 4 Μερίδες
  • 8 Υλικά

Υλικά

Tacos

  • 1 πακέτο Old El Paso™ Seasoning Mix for Tacos
  • 3 x 225 γρ. μπριζόλες rib-eye (πάχους τουλάχιστον 1,5 εκ. η κάθε μία)
  • 1 πακέτο Old El Paso™ Stand 'N' Stuff Soft Flour Tortillas

Σάλτσα Μάνγκο

  • 2 ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα, χωρίς το κουκούτσι, και κομμένα σε κύβους
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

Βήματα Συνταγής

  • Αναμείξτε τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ, σκεπάστε, και αφήστε στην άκρη.
  • Αλείψτε και τις δύο πλευρές κάθε μπριζόλας με το μείγμα μπαχαρικών, πιέζοντας για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.
  • Θερμάνετε μια μαντεμένια πλάκα ψησίματος σε πολύ δυνατή φωτιά. Αφού το σκεύος κάψει καλά, ψήστε τις μπριζόλες για 3-4 λεπτά, έως ότου ροδοψηθούν όσο εσείς θέλετε. Μεταφέρετε σε ένα ζεσταμένο πιάτο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Ζεστάνετε τις tortillas αλευριού σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε λεπτές φέτες. Μοιράστε τις φέτες στις ζεστές tortillas. Περιχύστε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Εξειδικευμένες Συμβουλές

  • Για τη σάλτσα, αντί για φρέσκα μάνγκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μάνγκο σε κονσέρβα, αφού τα στραγγίξετε και τα κόψετε σε φέτες.
  • Για μια πιο οικονομική συνταγή, αντικαταστήστε τις μπριζόλες rib-eye με οποιεσδήποτε λεπτές μπριζόλες της αρεσκείας σας. Ψήστε σε πολύ δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, έως ότου πάρουν χρώμα. Αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και κόψτε σε φέτες.
  • Για το σερβίρισμα, γαρνίρετε με πράσινη σαλάτα.